Tesla uitzicht landscape

MisterGreen's choice: de beste podcasts voor onderweg [2023]

Zoals elk jaar delen we de beste tips om op vakantie te gaan met uw Tesla!

Datum: 22-8-2023

Op zoek naar de meest intrigerende podcast voor in de auto op vakantie? We hebben ze voor u op een rij gezet.

1. Believe in Magic

De oprichtster van een liefdadigheidsorganisatie voor zieke kinderen is de Britse tiener Megan Bhari. Haar online aanwezigheid trekt talloze volgers en zelfs de boyband One Direction biedt haar steun. Een tragisch aspect van haar verhaal is dat ze zelf ook worstelt met een ernstige ziekte, namelijk een hersentumor. Haar moeder, Jean, neemt het initiatief om via crowdfunding fondsen te werven voor een kostbare behandeling in de Verenigde Staten. Ondanks de aangrijpende situatie heerst er enige scepsis over het verhaal. Jamie Bartlett, bekend van de podcast "The Missing Cryptoqueen," stort zich in deze buitengewoon meeslepende BBC-reeks op het ongewone verloop van de gebeurtenissen. In zijn zoektocht onthult hij een schat aan informatie, zelfs tot in de autopsierapporten aan toe.

2. The Missing Cryptoqueen

Dr. Ruja Ignatova wist miljoenen mensen te overtuigen om deel te nemen aan haar financiële revolutie. En toen verdween ze. Waarom? Jamie Bartlett presenteert een verhaal van hebzucht, bedrog en kuddegekte.

3. History's secret Heroes

Helena Bonham Carter werpt licht op buitengewone verhalen uit de Tweede Wereldoorlog. Sluit bij haar aan voor verhalen over bedrog, daden van verzet en moed.

4. 7 deadly sins

Van arrogantie tot luiheid, verkent schrijver, acteur en presentator Stephen Fry in zijn recente podcastserie de zeven hoofdzonden. Met verwijzingen naar zowel filosofen, klassieke literaire werken als hedendaagse fenomenen, heeft deze serie een ambitieus en groots karakter gekregen.

5. De taxioorlog

Als jonge radioverslaggever volgde journalist Sander ’t Sas vanaf het jaar 2000 gedurende zes jaar de tumultueuze taxioorlog in Amsterdam. Hij heeft al zijn verzamelde materiaal bewaard en onderhoudt nog steeds nauw contact met twee belangrijke protagonisten: het kleurrijke, Amsterdams sprekende duo Jan en Cees. Het verhaal is buitengewoon vreemd en eigenlijk nauwelijks te geloven. Voor lange tijd bezat de taxicentrale TCA een monopolie over de taximarkt in Amsterdam. Toen dit door de landelijke overheid werd beëindigd, kwamen chauffeurs in opstand. Maar geleidelijk werd duidelijk dat 'hun' taxibedrijf werd gerund door oplichters met banden met de hoogste regionen van georganiseerde misdaad.