Alles over de verwachte Tesla 2023 Holiday update (versie 2023.44.25)

Geschreven door: Kees Roelandschap / Tesla Expert | Laatste update: 19-12-2023, om 16:01 uur

Elk jaar brengt Tesla een 'Holiday Update' uit, die doorgaans boordevol innovaties en uitbreidingen zit om u voor te bereiden op het nieuwe jaar.

Binnenkort kunt u de nieuwste 2023-update downloaden, en we hebben al een idee van wat u kunt verwachten na de installatie van versie 2023.44.25. In dit blog leest u alle details over de wijzigingen.

1. Autopilot suspension

We zijn allemaal bekend met het fenomeen. Na een periode het stuur niet te hebben vastgehouden terwijl Autopilot is ingeschakeld, ontvangt men een melding om het stuur aan te raken. Bij aanhoudende waarschuwingen zal Autopilot worden gedeactiveerd, en tot het moment dat een nieuwe rit wordt gestart, is het niet mogelijk Autopilot te gebruiken. Met deze update zal, indien deze 'forced disengagement' vijf keer is opgetreden, het gebruik van Autopilot gedurende een week worden uitgeschakeld. Deze maatregel werd aanvankelijk alleen toegepast in de Verenigde Staten voor FSD Beta. Door de bestuurder geïnitieerde uitschakelingen worden niet meegeteld.

2. Alternatieve routes tijdens het rijden

Nu is het ook mogelijk om tijdens het rijden alternatieve routes te bekijken en aan te passen. Hiervoor kreeg u slechts 3 alternatieve routes alvorens de keuze te maken en daarna kon het niet meer aangepast worden tenzij de navigatie opnieuw werd ingevoerd.

3. Apple Podcasts

Tesla-eigenaren kunnen nu miljoenen populaire podcasts beluisteren via Apple Podcasts, gesynchroniseerd met Apple-apparaten. Houd er rekening mee dat dit Premium Connectivity vereist.

4. Tesla Arcade-updates

Verwacht nieuwe voertuigen en tracks in Beach Buggy Racing, diplomatieke opties in Polytopia, een nieuwe winterse kaart in Vampire Survivors, en ondersteuning voor PS4, PS5 en Xbox-controllers met trilfuncties in bepaalde spellen

5. Arcade on Rear-Screen

Voor alle Tesla’s (nieuwe S/X en 3) met scherm achterin is het nu mogelijk om te gamen en bluetooth controllers aan te sluiten.

6. Snelheidscamera's

De navigatie toont nu symbolen voor snelheidscamera's, stopborden en verkeerslichten langs je route, maar let op: hiervoor is Premium Connectivity vereist.

7. Reisplanning in de mobiele app

Plan uw reis inclusief meerdere tussenstops en/of laadstops met de Tesla mobiele app.

8. Automatische dode hoek camera

Ontvang een waarschuwing (rode markering) als er een object of voertuig zich in de dode hoek bevindt. Hiervoor alleen beschikbaar in de nieuwe Model 3 door middel van een rode led in de speakers verstopt, maar nu ontvangt u ook op je scherm een zichtbare melding, een prettige update!

9. Lichtshow

Geniet van een nieuwe lichtshow op de melodie van "The Arrival" van Irving Victoria, af te spelen individueel of gesynchroniseerd met andere voertuigen.

10. Kleinere updates

  • Shuffle in Tidal: Shuffle TIDAL-playlists en albums;

  • Apple en Spotify-profielafbeelding: Laat uw account profielafbeelding zien in Apple Music en Spotify, een kleine maar leuke toevoeging;

  • Zoeken in de handleiding: Zoekresultaten op het touchscreen bevatten nu links naar de handleiding;

  • Laadsnelheid filter: ipv 3 categorieën bliksemschichten(laadsnelheid) zijn er 2 beschikbaar. Alles onder de 70 kW is een categorie en alles daarboven is de tweede categorie.

Wat vindt onze Kees van deze Holiday Update?

"De Holiday update is wat karig dit jaar in vergelijking met voorgaande jaren. Veel kleine aanpassingen en enkele hele goede updates. Van die updates waarvan je denkt, maar deze hadden er allang op moeten zitten…" -
Kees, MisterGreen Tesla Expert

Kees zijn favoriete nieuwe functies in deze update zijn:

  • High Fidelity Park Assist
  • Trip Planner on Mobile App
  • Alternate Routes While Driving

"De eerste is wat mij betreft gelijk de beste. Super fijn voor alle auto’s die niet meer met parkeersensoren geleverd zijn/worden. Men kan vanaf deze update veel meer zien en horen en de inschatting van afstand is een stuk betrouwbaarder geworden en Tesla kennende zal deze constant blijven verbeteren. U moet natuurlijk altijd zelf op blijven letten! Wacht de update even af of kijk hier alvast hoe ‘ie werkt: Park Assist video.

Dan, de Routeplanner vanuit de Tesla app. Ook weer een top-update. Voorheen kon men alleen vanuit de app naar een laadstation navigeren, geen complete routes samenstellen. De echte ‘kenners’ konden wel via Google Maps hun route maken en vervolgens delen naar de Tesla maar dit weten/wisten de meeste mensen niet. Hele fijne update dit wederom!

En als klap op de vuurpijl… Alternatieve routes, maar dan tijdens het rijden! Ook erg handig, scheelt weer een aantal handelingen. Met name prettig als u al aan het rijden bent en uzelf, of de bijrijder, de route tussentijds wilt controleren en aanpassen. Nu blijft de navigatie actief en kunt u switchen tussen alternatieve routes! Happy Holiday Update en fijne feestdagen gewenst!"