Full Self Driving

Elke nieuwe Tesla kan worden uitgerust met de geavanceerde Full Self-Driving software (FSD), dat in de toekomst de auto volledig zelfrijdend maakt. Door middel van software-updates wordt de functionaliteit van het systeem in de loop van de tijd steeds beter.

Wat is Full Self Driving?

Wanneer u een Tesla least, heeft u de keuze uit twee software-mogelijkheden: Autopilot of Full Self-Driving. De software van Tesla zorgt ervoor dat uw Tesla rijdt semi-autonoom over de Nederlandse wegen. Met deze software kunt u, op dit moment (later meer!), het volgende:

Navigeren met Autopilot: automatisch rijden van oprit tot afrit op de snelweg, inclusief knooppunten en het inhalen van andere voertuigen.

Auto Lane Change: automatisch van rijbaan wisselen tijdens het rijden op de snelweg.

Autopark: zowel automatisch fileparkeren als haaks parkeren.

Smart summon: uw Tesla automatisch parkeren en laten voorrijden.

Herkennen van en reageren op verkeerslichten en stopborden.

Autopilot is de standaard (hardware 3.0), waarmee uw auto automatisch kan sturen, accelereren en remmen voor andere voertuigen en voetgangers in dezelfde rijstrook.

Ervaar Full Self Driving voor € 45,- per maand met het meegroeimodel.

Op dit moment kost de Full Self Driving software € 7500,- inclusief btw. Bij MisterGreen kunnen klanten de Full Self Driving-functionaliteiten voor slechts € 45,- per maand toevoegen aan het leasecontract in een meegroeimodel. Daarmee is een nieuwe Tesla Model 3 met Full Self Driving Capability al te rijden vanaf € 590,- per maand per maand. Als er nieuwe functionaliteiten worden uitgerold, verhoogt MisterGreen het leasebedrag. Zo begint u op een laag maandbedrag en groeit u met de software mee. U betaalt pas als de technologie echt toegevoegde waarde heeft.

Ontwikkelingen Full Self Driving; wat kan Tesla binnenkort:

We refereerden er eerder al naar: wanneer uw Tesla nu al Full Self Driving heeft, kan hij over een tijdje nóg meer. Dit zit er volgens Tesla aan te komen op korte termijn:

Automatisch rijden op straten binnen de bebouwde kom;

Geavanceerde Summon: u auto komt op de parkeerplaats automatisch naar u toe.

Benieuwd naar de toekomst van autonoom rijden met Tesla's Full Self-Driving software? In de video hieronder ziet u wat de mogelijkheden zijn in de Verenigde Staten. Vanwege wetgeving heeft de software minder beperkingen met het autonoom rijden in Noord-Amerika dan in Europa.

De toekomst van autonoom rijden

Voordelen autonoom rijden

Veiligheid

Statistisch gezien veel minder ongelukken door Tesla's Full Self Driving software

Navigeren met Autopilot

Automatisch rijden op de snelweg, incl. knooppunten en het inhalen van andere voertuigen

Auto Lane Change

Automatisch van rijbaan wisselen tijdens het rijden op de snelweg

Autopark

Zowel automatisch fileparkeren als haaks parkeren

Smart summon

Uw Tesla automatisch parkeren en laten voorrijden

Smart driving

Herkennen van en reageren op verkeerslichten en stopborden

Op (korte) termijn verwacht:

Volledig autonoom rijden!

Tips & Tricks

Herkennen van en reageren op verkeerslichten en stopborden: Gebruik de versnellingspook om akkoord voor verkeerslichten te geven. Als u bij een stoplicht aankomt en de auto begint te remmen kunt u de pook volledig naar beneden drukken en akkoord geven om door te rijden. Dit kan voor een makkelijkere ervaring zorgen waarbij de auto minder abrupt reageert.

Auto Lane Change: Als de baanwissel abrupt wordt onderbroken kan dit liggen aan de maximumtijd van de manoeuvre of dat een andere auto binnen de veiligheidsmarge van uw auto komt. Dit is niet iets wat Tesla wil maar door het RDW wordt bepaald als randvoorwaarde bij het uitvoeren van de manoeuvre. Wat kan helpen is om soms toch even te wachten op iets meer ruimte, dit zorgt voor een prettigere ervaring.

Smart Summon: Wat bij de Summon functie kan helpen is om de parkeermarges aan te passen in de instellingen van uw Tesla. Door deze wat kleiner te maken kan dit helpen bij de ervaring. Het blijft wel een feit dat u in eerste instantie langzaam langs het parkeervak moet rijden zodat de Tesla het parkeervak goed kan scannen.