5 voordelen van elektrisch rijden

Datum: 13/10/2022

Elektrisch rijden is meer booming dan ooit. Er rijden steeds meer elektrische auto's op de baan en binnen 4 jaar zullen alle bedrijfswagens volledig elektrisch zijn. Moeten we je nog overtuigen? We noemen graag 5 voordelen van elektrisch rijden. Ben je al overtuigd? Start dan vandaag nog jouw leasecontract en rijd dit najaar nog in jouw Tesla model naar keuze.

1.Het is beter voor het milieu

De belangrijkste reden om over te stappen is ook de missie van MisterGreen: to #endfossilfuel! Nee, een elektrische auto is niet klimaatneutraal. Maar kijk je naar de gehele levensduur van een elektrische auto en vergelijk je dat met een brandstofauto, dan is de elektrische auto onder de streep aanzienlijk minder belastend voor het milieu. Zeker wanneer je enkel rijdt op wind- en zonne-energie.

2.Geluidloos & geurloos

Geen stinkende benzinedampen meer inademen tijdens het tanken en geruisloos over de snelweg rijden: dat zijn de voordelen van een elektrische auto.

3.Minder onderhoudskosten

Uit onderzoek van TÜV blijkt dat elektrische auto's 70% minder onderhoud nodig hebben. Dat heeft alles te maken met de elektromotor. In vergelijking met een verbrandingsmotor heeft een elektromotor veel minder bewegende delen. Hierdoor is de kans op slijtage een stuk kleiner. Bovendien heeft een elektrische auto ook geen periodieke olie of vervanging van het oliefilter nodig. De accu’s van elektrische auto’s zijn onderhoudsvrij en gaan erg lang mee. Er rijden al elektrische auto’s rond met een accu die met 500.000 gereden kilometers nog steeds 90% van de oorspronkelijke capaciteit hebben.

4.Een elektrische auto is veiliger

Elektrische auto’s moeten om op de baan te mogen rijden aan dezelfde eisen voldoen als benzinewagens. Elektrische auto's zitten vol elektronica en daar profiteert ook de veiligheid van. De meeste elektrische auto's zijn voorzien van een uitgebreide reeks aan veiligheidsvoorzieningen zoals dynamische cruise control, lane departure warning systeem, hulpmiddelen om de fitheid van de bestuurder in de gaten en ABS & ESP. Tesla Model X, Model 3 en Model Y kwamen allemaal als zeer veilig uit de test.

5.Elektrisch rijden is goedkoper

Ook nu de energieprijzen stijgen, is het nog steeds voordeliger om elektrisch te rijden. Wel zijn elektrische auto's in aanschaf meestal duurder dan brandstofauto's. Gelukkig biedt leasen daar een mooie uitkomst: bij MisterGreen lease je al vanaf €649 per maand. Sluit vandaag nog je contract af voor jouw favoriete Tesla model en rijdt dit najaar nog elektrisch!