Tesla uitzicht landscape

De 9 beste tips voor autovakantie met een Tesla [2022]

Range anxiety behoort tot het verleden na het lezen van deze tips

Datum: 6/28/2022

1. Supercharge de reis

Het is een aanname die we doen, maar we horen toch nog vaak de opmerking over EV’s ‘maar wat als u op vakantie gaat?’. Als u een dieselauto gewend bent met 1100 km actieradius en dat vergelijkt met een Tesla, dan zit daar zeker een verschil in. Maar dat betekent niet dat u niet op vakantie kan met een Tesla, het is zelfs rustgevender.

In de routeplanner van uw Tesla wordt er rekening gehouden met het batterijverbruik en op precies de juiste momenten geeft uw Tesla de route naar de dichtstbijzijnde Supercharger aan en hoe lang u daar moet laden. Dan strekt u even de benen, doet een korte sanitaire stop en u bent weer good to go! U kunt ook gebruik van Tesla Destination Chargers. Dat zijn laadpunten bij bekende hotels. Zo gaat u ontspannen op reis, overnacht u om uzelf op te laden en de Tesla.

2. Wijs een chargemaster aan

Rally-rijders hebben altijd een co-driver, een navigator die de route in de gaten houdt. Wijs een chargemaster aan als u met meer dan één persoon rijdt. Die persoon houdt de route in de gaten en denkt bijvoorbeeld aan: zijn er nog genoeg plekken beschikbaar bij de Supercharger, hoe is de accommodatie rondom de plek van laden en checkt alternatieve laadopties als een Supercharger bezet is en daardoor de reis vertraagd. Een chargemaster is in charge of het zo snel mogelijk bereiken van de eindlocatie.

3. Zorg ervoor dat u de juiste laadpas hebt

Niet iedere laadpas aanbieder heeft een even grote dekking in Europa. Zorg ervoor dat uw laadpas geschikt is om overal te laden waar nodig als u geen gebruik maakt van een Supercharger. Wij raden Laadpas Top 10 bekijken.

4. Check uw 230v lader van tevoren

Let er op dat als jij op vakantie gaat dat u de EU 230v lader, voor in het stopcontact, op werking controleert voor vertrek. Deze lader is niet waterdicht! De 230v lader van de Tesla past ook niet op ieder stopcontact in het buitenland. Met een verlengsnoer met aarde aansluiting red u dit wel in de EU. Soms is wat extra kabellengte ook handig.

5. Banden controleren + USB voor Sentry Mode

Uw Tesla heeft een bewakingsmodus; de Sentry Mode. De Sentry Mode neemt verdachte zaken op die gebeuren rondom de auto. Zo kunt u bijvoorbeeld schade verhalen als iemand geen informatie heeft achtergelaten, maar op de beelden is er wel een kentekenplaat te zien.

Zachte banden = minder range. Zorg ervoor dat uw banden de juiste bandenspanning hebben.

6. Ontspan en wordt gereden met Tesla’s Full Self-Driving software

Oke, laten we eerlijk zijn. De automatische piloot (Full Self Driving) van Tesla zorgt er nu nog niet voor dat uw Tesla 100% autonoom rijdt, maar met minimale menselijke interventies komen we vandaag de dag al behoorlijk in de buurt, zoals te zien is in onderstaande video. In de Verenigde Staten is Full Self Driving geavanceerder. De verwachting is dat de release van FSD Beta in Europa niet lang op zich laat wachten. Een rit van 1400 kilometer naar Italië is veel relaxter met Full Self Driving, dan dat u de hele rit zelf rijdt, toch?

7. Netflix and Camp

Kies een mooi uitzicht, zet de stoel en relaxe-modus, zet camp modus aan voor een lekker temperatuurtje in de auto en kijk uw favoriete serie op het Tesla scherm. Bent u moe en toe aan welverdiende rust? Kijk dan uw favoriete series fullscreen op uw Tesla scherm. Ik hoor u denken “Ik kan toch alleen Netflix en YouTube fullscreen kijken?” MisterGreen Theater

8. Overnacht in uw Tesla

Wie heeft nog een trekhaak nodig als alles al aanwezig is in de auto zelf, ook de slaapplek! U kunt uitstekend met de Tesla op vakantie, want een Dreamcase zorgt ervoor dat u overnacht in de Tesla. Zo kunt u op elke gewenste plek overnachten; zolang u niet de parkeerregels overtreedt natuurlijk. Overnachten in uw eigen Tesla, kijkend naar de sterren via het panoramische dak, zorgt ervoor dat u op eigen tempo naar de vakantiebestemming rijdt.

9. Laden vs fossiele brandstoffen

Via Gaslicht wordt geschreven dat rijden in een volledig elektrische auto €4 per 100 kilometer kost en rijden in uw eigen auto, die rijdt op benzine, €10 per 100 kilometer. Dan hebben we kosten zoals onderhoud en afschrijving etc niet meegerekend.

Zo kost een roadtrip naar Zuid-Frankrijk inclusief wat binnenlandse tripjes al gauw 4500 kilometer. Als u alleen brandstof- en laadkosten vergelijkt, dan bespaart u tijdens de vakantie 270 euro. Dat zijn 54 uiensoepjes of 270 baguettes ;).

Mis geen enkele blog

Meld u aan voor onze blog-feed en ontvang een seintje als we een nieuw blogartikel online plaatsen.

MisterGreen gebruikt uw gegevens om u 1x per maand de meest recente blogs te sturen. U kan op ieder moment uitschrijven.