Tesla uitzicht landscape

De 9 beste tips voor autovakantie met een Tesla [2023]

Zoals elk jaar delen we de beste tips om op vakantie te gaan met uw Tesla!

Datum: 26/7/2023

1. Plan uw route

Het eindstation is natuurlijk al bekend, maar hoe u er komt is zeker niet onbelangrijk. De routeplanner van uw Tesla houdt rekening met het batterijverbruik. Op de gehele reis geeft de routeplanner de dichtstbijzijnde Supercharger aan en hoe lang u daar moet laden. Het moment om even uw benen te strekken, een korte sanitaire stop in te lassen en dan de reis te vervolgen. Wilt u alvast weten welke route u kan verwachten? U kunt u route ook alvast online bekijken. U kan ook gebruik maken van Tesla Destination Chargers. Deze zijn te vinden bij bekende hotels, zo kunnen u en uw Tesla allebei een nachtje opladen.

2. Kies uw co-driver én chargemaster

De beste rally-rijders hebben een co-driver, iemand die de route in de gaten houdt. Gaat u op vakantie met uw Tesla dan krijgt de co-driver nog een belangrijke taak erbij, uw co-driver is namelijk ook Chargemaster. Die persoon houdt de route in de gaten en denkt bijvoorbeeld aan: zijn er nog genoeg plekken beschikbaar bij de Supercharger, hoe is de accommodatie rondom de plek van laden en checkt alternatieve laadopties als een Supercharger bezet is en daardoor de reis vertraagd. Een chargemaster is in charge of het zo snel mogelijk bereiken van de eindlocatie.

3. Zorg ervoor dat u de juiste laadpas heeft

De dekking van laadpas aanbieders verschilt in Europa. Zorg ervoor dat u niet voor (laad)paal staat en dat uw laadpas geschikt is om overal te laden waar nodig. Wij raden de Shell Recharge of Eneco laadpas aan. Deze hebben een goede Europese dekking en hebben gunstige voorwaarden.

4. Check uw 230v lader van tevoren

Het is belangrijk om de EU 230v lader voor in het stopcontact te controleren voor u op reis gaat. Deze lader is namelijk niet waterdicht! De 230v lader van Tesla past ook niet in elk stopcontact als u de grens over gaat. Met een verlengsnoer met aarde aansluiting redt u dit wel in de EU. Soms komt ook wat extra kabellengte wel goed van pas.

5. Banden controle voor uw vertrek

De staat van uw banden heeft impact op de actieradius. Wilt het meest uit uw acculading halen? Zorg er dan voor dat uw banden de juiste bandenspanning hebben. Zachte banden zorgen namelijk voor minder range. Gaat u naar echt warme oorden? Controleer dan ook af en toe op bestemming de bandenspanning, dit kan veranderen als de buitentemperatuur veel toe- of afneemt.

6. Vakantiekiekjes met de Sentry Mode

Uw Tesla heeft een bewakingsmodus: de Sentry Mode. De Sentry Mode neemt met de camera’s op uw Tesla verdachte zaken op die gebeuren rondom de auto. Zo kan u bijvoorbeeld schade verhalen als iemand geen informatie heeft achtergelaten, maar op de beelden wel een kentekenplaat is te zien. Zorg ervoor dat u een USB met voldoende ruimte bij u heeft waarop uw Tesla deze beelden kan opslaan. Voor de échte vakantiefoto’s adviseren we u wel ook nog een gewone camera of uw telefoon in te pakken.

7. Geniet van Tesla’s Full Self-Driving software op de Europese wegen

Oke, laten we eerlijk zijn. De automatische piloot (Full Self Driving) van Tesla zorgt er nu nog niet voor dat uw Tesla 100% autonoom rijdt, maar met minimale menselijke interventies komen we vandaag de dag al behoorlijk in de buurt. In de Verenigde Staten is Full Self Driving geavanceerder. De verwachting is dat de release van FSD Beta in Europa niet lang op zich laat wachten. Een rit van 1400 kilometer naar Italië is veel relaxter met Full Self Driving, dan dat u de hele rit zelf rijdt, toch?

8. Netflix and Camp

Tijd voor een lange tussenstop? Of toe aan welverdiende rust? Kies een mooi uitzicht, zet de stoelen in relax-modus, schakel de Camp-modus in voor een lekker temperatuurtje en start uw favoriete serie op het Tesla scherm.

9. Geen plek in de herberg? Overnacht in uw Tesla!

Wie heeft er nog een hotel of trekhaak met caravan nodig als u alles al mee hebt in de auto zelf, ook uw slaapplek! Uw Tesla is uitstekend voor op vakantie want met een Dreamcase zorgt u ervoor dat u altijd een slaapplek bij u heeft. Zo kunt u op elke gewenste plek overnachten; zolang u niet de parkeerregels overtreedt natuurlijk. Overnachten in uw eigen Tesla, kijkend naar de sterren via het panoramische dak, zorgt ervoor dat uw vakantie begint zodra u de oprit verlaat. In de onderstaande video ziet u hoe zo'n Dreamcase eruit ziet in een Model Y.


Mis geen enkele blog

Meld u aan voor onze blog-feed en ontvang een seintje als we een nieuw blogartikel online plaatsen.

MisterGreen gebruikt uw gegevens om u 1x per maand de meest recente blogs te sturen. U kan op ieder moment uitschrijven.