Tips & tricks voor uw Tesla

Een overzicht van praktische tips & trics voor jouw Tesla. Wist u ze allemaal al?

Datum: 12-03-2023
 • 12 volt aansluiting
  Onder de middenarmsteun in het opbergvak zit een 12 volt aansluiting. Hier kunt u bijvoorbeeld een koelbox op aansluiten.

 • Positie camerabeelden
  U kunt zelf kiezen waar de camerabeelden van de zijcamera’s in uw scherm verschijnen door het beeld in te drukken en dan verslepen naar de voorgestelde gedeeltes in uw scherm.

 • Navigatie
  Een geselecteerd adres op de mobiele telefoon kan via Google Maps rechtstreeks naar de Tesla worden verzonden. Dit werkt ook met adressen die zijn opgeslagen onder een respectief contact op uw mobiele telefoon.
 • Actieve stuurautomaat
  Om ervoor te zorgen dat de stuurautomaat niet automatisch weer uitschakelt, moet u het stuur van tijd tot tijd een beetje bewegen. U kunt ook scrollen of op een van de scrollwielen drukken om de stuurautomaat actief te houden.
 • Joe-modus
  Deze modus is verantwoordelijk voor het regelen van het volume van de signaal- en waarschuwingstonen. Dit kan handig zijn als u kinderen aan boord heeft die mogelijk slapen. U activeert deze modus in het menu onder Beveiliging, scrolt naar beneden tot u Joe Mode vindt en activeert deze door erop te tikken. Hierdoor worden alle signaal- en waarschuwingstonen zachter.

 • Stroomverbruik
  Wilt u alle verbruik in één oogopslag zien, ga dan via de home-knop naar het tabblad Trips. Hier toont uw Tesla u alle belangrijke informatie in één oogopslag.
 • Boombox
  Een app in Toybox, gebruikt de luidspreker van het voetgangerswaarschuwingssysteem om media buiten de auto af te spelen wanneer de Model Y is geparkeerd. Welk geluid is uw favoriet?

 • Elektronische handrem activeren
  Handigheidje: Ooit willen weten hoe u de elektronische handrem kunt activeren? Met de hendel achter het stuur waarmee de versnelling wordt geselecteerd kunt u de P-knop lang ingedrukt houden en zo wordt de elektronische handrem geactiveerd. Handig voor op stevige hellingen om toch wat extra zekerheid te hebben.

 • Inzicht in de batterij
  Wist u dat u kunt zien hoeveel batterij er nog over is als deze richting de 0% gaat? In het beeldscherm, waar ook de snelheid zichtbaar is, loopt een streep van links naar rechts. Als de Tesla helemaal is volgeladen, ziet u aan de linkerkant, ipv een strakke streep, een onderbroken streep, het omgekeerde gebeurt aan de rechterkant als de batterij bijna leeg begint te raken. Elke Model 3 / Y heeft ongeveer 4kW als reserve en hoe verder de puntjes/onderbroken streep richting het midden schuift, hoe dichter deze bij de nul komt.

Groenste maatschappij van België

MisterGreen heeft uitsluitend volledig elektrische auto's met een sterke focus op Tesla. Wij rusten niet tot het gebruik van fossiele brandstoffen voor mobiliteit de wereld uit is. #EndFossilFuel now!

Tesla expert

Omdat Tesla op dit moment de beste EV is, focussen wij ons nu op dit merk. Van de populaire Tesla Model 3, tot de nieuwste Tesla: Model Y en natuurlijk ook de Model X, Model S en Tesla occasions.