Nieuwe Tesla kleuren: Quicksilver & Midnight Cherry Red

Laatste update: 26/06/2023

Tesla heeft twee nieuwe kleuren geïntroduceerd; Quicksilver en Cherry Red. Deze kleuren worden geleverd vanuit de Gigafactory in Berlijn. Deze fabriek heeft de meest geavanceerde 'paintshop' waar vaker met kleuren wordt geëxperimenteerd. De kleuren zijn voor nu alleen beschikbaar voor de Model Y Long Rage en Performance, maar we hebben goede hoop dat ook de kleuren naar de andere modellen wordt gebracht.

Quicksilver en Midnight Cherry Red

Deze twee kleuren kwamen niet vanuit de lucht vallen, we hebben al eens eerder geblogd over nieuwe Tesla kleuren. Daar spraken we over Midnight Silver Metallic en Red Mutli Coat. Die namen worden door Tesla net even anders genoemd.

  • De Quicksilver lak vervangt de Midnight Silver Metallic
  • De Midnight Cherry Red vervangt de Red Multi Coat

De nieuwe kleuren zijn vanaf €3000 beschikbaar in onze configurator. Tesla geeft wel aan dat je voor deze meerprijs veel waarde krijgt. De twee kleuren zijn een van de meest geavanceerde lakkleuren op dit moment in de markt. De kleuren uit de geavanceerde spuiterij bij de Gigafactory Berlin, deze spuiterij kan tot 13 lagen diepte aanbrengen om diepte en dimensie te vergroten. De kleuren zijn beschikbaar voor Europa en het Midden-Oosten.

Huidige bestelde Tesla Model Y's Long Range en Performance blijven nog in de kleuren Midnight Silver en Multi Coat Red. Alle nieuwe orders met Quicksilver en Midnight Cherry Red worden verwacht in Q2 2023 (bron: Tesla). Wil jij voor deze nieuwe kleuren gaan? Dan wordt het waarschijnlijk iets langer wachten. In Nederland leasen? Bekijk dan onze Tesla Model Y lease pagina.

MisterGreen kan wel nog dit jaar de Model Y Long Range en Performance in Midnight Silver en Red Multi Coat leveren. Neem contact met ons op als jij nog van de bijtelling in 2022 wil profiteren op de Tesla Model Y!

Wat er dan gebeurt is met de kleur Abyss Blue weten we niet, misschien dat die op een later moment worden gelanceerd. Bekijk hieronder nog eens beide kleuren. Wil je toch een compleet andere kleur dan Cherry Red of Quicksilver? Verander dan gewoon de Tesla op je mediascherm, die kan je in elke gewenste kleur samenstellen. THE POSSIBILITIES!!!