Week van de Mobiliteit: alle initiatieven op een rij

Datum: 09/09/2022

Zoals elk jaar vindt de Week van de Mobiliteit plaats. Dit jaar van 16 tot 22 september. Tijdens de Week van de Mobiliteit staan we stil bij onze dagelijkse verplaatsingen naar het werk, de school of in de vrije tijd. De Week van de Mobiliteit is hét moment om de gewoontes te doorbreken en de voordelen van duurzame vervoersmiddelen te ervaren. In deze blog delen we een overzicht van alle initiatieven van de Week van de Mobiliteit.

16 september: Strapdag

De Week van de Mobiliteit wordt afgetrapt met Strapdag: de jaarlijkse autoluwe schooldag in Vlaanderen en Brussel die traditioneel doorgaat op vrijdag tijdens de Week van de Mobiliteit. Op deze dag stappen en trappen duizenden leerlingen naar school. De auto blijft aan de kant en de leerlingen zijn lekker in beweging.

18 september: Autoloze zondag

Op zondag organiseren alle grote steden een autoloze zondag. Een Autovri­je Zondag geeft iedereen de kans om de straat opnieuw te beleven. Waar auto’s verd­wi­j­nen, ver­schi­j­nen mensen. Met de koersfiets door de drukke wegen van Brussel rijden? Op zondag 18 september kan het. Autovri­je Zondag is boven­di­en de ide­ale gele­gen­heid om zoveel mogelijk mensen duurzame ver­vo­ersmid­de­len te testen: van elek­trische fiet­sen en e‑steps tot deel­mo­biliteit en het open­baar vervoer.

22 september: Inspiratiedag ‘gedrag in verandering’

Hoe evolueren we naar meer duurzame mobiliteit, wat zijn de drempels en hoe kunnen we die wegwerken? De Week van de Mobiliteit wordt afgesloten met de inspiratiedag 'gedrag in verandering' in congrescentrum Lamot in Mechelen. Lees het programma van de inspiratie dag hier.

European Mobility Week
Niet alleen in België, maar in heel Europa voeren mensen van 16 tot 22 september actie voor meer duurzame mobiliteit. Alle acties doorheen heel België en de rest van Europa vind je op de website van European Mobility Week.

Wil je je na deze week duurzaam blijven verplaatsen? Kies dan voor elektrisch rijden. Vraag vandaag nog je Tesla aan.