De hoogtepunten van Tesla in 2023

Geschreven door: Kees Roelandschap / Tesla Expert | Datum: 19-12-2023, om 15:37 uur

Dit jaar is voor Tesla een ware rollercoaster geweest, met enkele opvallende hoogtepunten die de autowereld op zijn kop hebben gezet. In dit artikel duiken we in twee van de meest spraakmakende gebeurtenissen van het jaar: de geboorte van de Cybertruck en de indrukwekkende upgrade van de geliefde Model 3 naar de Model 3 Highland.

De CyberTruck: De Ruige Revolutie

Elon Musk is niet vies van wat controverse, en de Cybertruck is daar het levende bewijs van. De onthulling van deze futuristische pick-up liet de wereld versteld staan. Met zijn hoekige, bijna sci-fi, design lijkt de Cybertruck rechtstreeks uit de toekomst te komen. Maar laten we eerlijk zijn, dat is precies waar we van houden als het om Tesla gaat: gedurfde innovatie. Sinds 30 november is de Cybertruck dan eindelijk leverbaar in de Verenigde Staten, ze hebben even moeten wachten maar Elon Musk maakt zoals altijd zijn belofte waar. Weliswaar in Elon-time maar dat vergeven we hem dan maar.

Wanneer de Cybertruck naar Europa komt is vooralsnog niet duidelijk. Wel is duidelijk dat de Cybertruck in drie configuraties komt. Deze informatie is al op de Europese Tesla website te vinden, wat een goed teken is. Zie hieronder het overzicht van de specificaties.

Cyberbeast

All-Wheel Drive

Rear-Wheel Drive

Bereik (geschat)

515 km

547 km

402 km

Acceleratie 0-100 km/u

2,7 seconden

4,3 seconden

6,7 seconden

Topsnelheid

209 km/u

180 km/u

80 km/u

Aantal zitplaatsen

5

5

5

Laadsnelheid

tot 206 km laden in 15 minuten

tot 235 km laden in 15 minuten

Nog onbekend

Aandrijving

All-Wheel Drive

All-Wheel Drive

Achterwiel-aandrijving

We houden de ontwikkelingen rondom de Cybertruck nauwlettend in de gate!

Model 3 Highland Upgrade: Elektrische Elegantie op Nieuw Niveau

Tesla werkte al een tijd achter de schermen aan een verfijning van een alom geliefde en welbekende model: de Model 3. De lancering van de Model 3 Highland was een feest voor autoliefhebbers overal ter wereld. Deze upgrade bracht niet alleen verbeteringen aan de prestaties, maar ook een vleugje luxe, comfort en verfijning naar een al indrukwekkende auto.

Model 3 highland voorkant