Tesla Model Y goedkoper dan Model 3 door RWD instapversie

Datum: 26 augustus 2022

Tesla kwam deze ochtend met een verrassing op de website. De Model Y RWD (achterwielaandrijving) is gelanceerd en kost net geen €50k! Dat is goedkoper dan de Model 3, want die kost € 52.990. Bedank Tesla maar voor deze € 16.000 prijsdaling voor de Model Y.

Model Y Rear-Wheel Drive

Voordat de Model Y Rear-Wheel Drive werd gelanceerd had je in Nederland alleen de Long Range en Performance, beide AWD (vierwielaangedreven). En die twee varianten waren minimaal € 16.000 duurder. De nieuwe Model Y RWD is beschikbaar vanaf € 49.990. De twee huidige varianten worden juist duurder. De Long Range wordt verhoogd naar een totaalprijs van € 65.990 en de Performance variant naar € 70.000. Het aanbieden van een Tesla Model Y tegen een lagere prijs is een interessante move van Tesla. Wij denken dat het een strategische keuze is, want de Model 3 is al enige tijd uitverkocht en kan dit jaar niet meer geleverd worden.

Lees hier meer over het zakelijk leasen of private leasen van de Model Y of 3.

Inleveren in prijs, maar ook in prestatie

De Model Y RWD heeft 455 km range, gaat van 0 naar 100 km/u in 6,7 seconden en heeft een topsnelheid van 217 km/u. Deze prestaties worden geleverd met één elektromotor bij de achterwielen ipv twee elektromotoren bij de andere twee varianten. De optie Offroad-Assist is dus hoogstwaarschijnlijk niet beschikbaar voor de Model Y RWD, omdat de auto niet vierwielaangedreven is. De Long Range heeft 5 seconden nodig van 0 naar 100 en heeft 565 km actieradius. De Performance gaat van 0 naar 100 in 3,7 seconden en heeft een actieradius van 514 km. Ook het laadvermogen is beperkt tot 170 kW in plaats van 250 kW bij de Long Range en Performance. Maar dan heb je wel een Tesla Model Y voor onder de 50k.

De eerste auto’s worden in december verwacht! De fiscale waarde van de Model Y RWD is lager dan de Performance of Long Range. Wees snel dus!

Lease jouw Tesla Model Y bij MisterGreen

en zeg vaarwel tegen fossiele brandstof en CO2-uitstoot. Red de wereld door over te stappen naar elektrisch rijden.